fbpx

IMPRESSZUM
Copyright © Ásmány Kata
Photo by Off Péter & Pixabay

Impresszum

A honlap és annak egész tartalma, szövegei és képei Creative Commons Licens alatt állnak.

 

Ásmány Kata - biográfiai konzulens, mediátor

A biográfiai folyamat kísérését Halász Zsuzsától tanultam és elsősorban az ő szellemi meglátásait és módszereit veszem alapul a saját gyakorlatomban.
Halász Zsuzsa a Bernard Lievegoed nevéhez fűződő, a 70-es években Hollandiában Rudolf Steiner munkájának nyomán kidolgozott módszert hozta Magyarországra és ennek magyarításán (a magyar néplélekhez illesztésén) dolgozik több, mint 20 éve. Saját tanulmányai óta antropozófus biográfiai konzulensként dolgozik. Hatalmas tapasztalatával és minden tudásával támogatja tanítványait is.

A "biográfia" kifejezésre a magyar fordításban az „életrajz” szót használjuk, ami az irodalomból és művészettörténetből ismerős mindannyiunk számára (költőknek, zeneszerzőknek, zenekaroknak van biográfiája), de valójában az „életleírás”, vagy még inkább az „élettanulmány” megfelelőbb lenne az antropozófia alapú biográfiai munka leírására.
Én a továbbiakban ebben az értelemben használom a biográfia, életrajz szavakat.
Az antropozófiai világnézet ismerete nem szükséges a biográfiai munkához, de szélesebb áttekintéshez és mélyebb megértéshez juthatunk általa.